Even voorstellen….

“Meester Kees”

Mijn naam is Kees van Dinther.
In het dagelijks leven ben ik vakleerkracht bewegingsonderwijs op een school voor kinderen met een enkelvoudige of meervoudige lichamelijke beperking, een zogenaamde cluster 3 school.
Ik geef gym- en zwemlessen aan alle kinderen op school, samen met mijn collega’s daar.


Ik ben begonnen met gymclub Schuytgraaf in 2008. Onze zoon is hypermobiel en ik wilde hem wat vaardigheden aanleren, waardoor hij beter zou gaan bewegen. Toen dacht ik, er zijn vast nog meer kinderen die het leuk vinden om lekker te bewegen in allerlei situaties en zo zijn we nu ongeveer 700 kinderen en 12 jaar verder en is de gymclub uitgegroeid tot een begrip in Schuytgraaf.

Sporten is belangrijk voor iedereen, maar vooral als je jong bent kunt je snel en veel vaardigheden aanleren.

Het is belangrijk dat kinderen zo veel mogelijk bewegen, daar hebben ze later in hun leven profijt van. Tijdens de les komen alle grondvormen van bewegen, zoals bv rollen, duikelen, springen, klimmen en klauteren, aan bod. Tevens is er ook veel ruimte voor spelontwikkeling.

Als leerkracht bewegingsonderwijs zie ik natuurlijk dagelijks de voordelen van bewegen. Het geeft plezier, uitdaging, leren herkennen en verleggen van je grenzen. De sociale functie van bewegen is erg groot, je leert spelenderwijs omgaan in groepen en daarin te functioneren, door bv samen te werken met elkaar. Het is tevens zo dat kinderen die veel sporten, over het algemeen betere resultaten behalen op school. Een gezonde geest in een gezond lichaam, een win-win situatie dus.

Graag tot ziens bij gymclub Schuytgraaf!

Sportieve groet van Meester Kees.


Kees van Dinther
vakleerkracht bewegingsonderwijs
post adres:
Koperslagersveste 9 te Arnhem
06- 53 61 32 38 dat mag ook een WhatsApp berichtje zijn

E-mail: ericakees@planet.nl

Bank: NL65 KNAB 0603 850 022
KvK-nummer: 55106609